کاربرد و تفاوت سینی کابل و نردبان کابل در پروژه های ساختمانی

5 ماه پیش3159بازدید0دیدگاه3.7امتیاز (3 رای)
کاربرد و تفاوت سینی کابل و نردبان کابل در پروژه های ساختمانی

سینی کابل و نردبان کابل بخش مهمی از سیستم مدیریت سیم و کابل در صنعت ساختمان و پروژه های بزرگ مرتبط با آن است. این موضوع در فضایی مطرح می شود که به دلیل تعدد سیم و کابل، منظم بودن و آرایش آنها به طور جدی مدنظر قرار گیرد. استفاده از سینی کابل و نردبان کابل برای نظم دادن و زیبایی سیم کشی است و به دلیل عبور سیم ها و کابل ها از داخل این قسمت ها، نظارت دقیق میسر می شود. بیشترین کاربرد سینی و نردبان کابل در ساختمان های تجاری، مترو ها، سیتی سنترهای بزرگ، فروشگاه ها، سوله ها و ساختمان های چند طبقه است.

کاربرد و تفاوت سینی کابل و نردبان کابل در پروژه های ساختمانی

سینی کابل چیست ؟

سینی کابل ، یک سینی فلزی با لعاب گالوانیزه یا جنس پی وی سی است که برای عبور کابل های کنترل، فرمان، قدرت و سیگنال که در اثر عبور جریان الکتریسیته گرمای زیادی تولید نمی کنند، استفاده می‌ شود. کاربرد این سینی در زمینه مرتب کردن، نگهداشتن و زیبایی کابل ها می باشد. این سینی‌ ها با عرض حداکثر یک متر در طول دو تا سه متری با متعلقات جانبی تولید می‌ شوند. سیستم سینی کابل در سیم کشی الکتریکی ساختمان ها برای پشتیبانی از کابل های برق عایق بندی شده به منظور توزیع برق و ارتباطات استفاده می شود. سینی کابل دارای اجزا و متعلقاتی است که زانویی، ردیوسر، رایزر، سه راهی، چهار راهی، جوینت از آن جمله به شمار می روند.

انواع سینی کابل چیست ؟

سینی کابل از لحاظ جنس عبارتند از:

  • سینی کابل گالوانیزه فابریک: این سینی کابل ها در سوله‌ ها و پارکینگ‌ ها و مکان‌ های مسقف استفاده می شوند.
  • سینی کابل با رنگ پودری استاتیک: مهم ترین ویژگ این سینی نسبت به دیگر سینی‌ ها، پوشش با غلظت بالا داشتن مقاومت در مقابل رطوبت، حرارت و اشعه UX خورشید است.
  • سینی کابل گالوانیزه آبکاری گرم: این سینی کابل ها ضد زنگ و برای محیط‌ های مرطوب و اسیدی، مناسب هستند.
  • همچنین انواع ساپورت و رابط سینی کابل عبارتند از: رابط سینی کابل گالوانیزه، رابط سینی کابل رنگی، ساپورت آویز، ساپورت سقفی سینی کابل، براکت سینی کابل

پایه نگهدارنده سینی کابل

پایه نگهدارنده سینی کابل از جمله اتصالات سینی کابل ها است که وظیفه نگهداری آن را بر عهده دارد. پیدایش سینی کابل ها موجب ایجاد سبک جدیدی از سیم کشی و کابل کشی تاسیسات برقی شده و انتقال حرارت بین سیم ها و کابل های موجود در تاسیسات برقی را بهبود بخشیده است. همچنین استفاده از سینی کابل ها، نصب و تعویض سیم و کابل ها را راحت تر و سریع تر کرده است. این تجهیزات ساختمانی برای محافظت از سیم و کابل و حفظ مسیرهای کابل کشی و سیم کشی تاسیسات برقی به پایه نگهدارنده سینی کابل نیاز دارند.

آموزش نصب سینی کابل

به طوری کلی از دو روش عمده برای نصب سینی کابل نام برده می شود:

  • نصب سینی کابل بوسیله پایه یا ساپورت دیواری: در این روش، نصاب ساپورت دیواری، سایز سینی کابل را به وسیله رول پلاک به دیوار می‌ بندد و سپس سینی فلزی را بر روی آن قرار می‌ دهد. در نهایت سینی کابل را با پیچ و مهره به پایه می بندد تا محکم شود. این روش زمانی به کار می رود که سینی استیل‌ ها از کنار دیوار می‌ گذرد.
  • نصب سینی کابل بوسیله آویز سقفی یا ساپورت سقفی: در مکان هایی که سینی استیل‌ ها از قسمت میانی محوطه عبور می‌ کند از این روش استفاده می‌ کنند. در این روش ساپورت سقفی که حالت L مانند دارد به سقف بسته می‌ شود سپس سینی کابل بر روی لبه‌ بیرون آمده‌ آن قرار می‌ گیرد.

با این حال نصب سینی کابل و پایه های نگهدارنده آن، فراتر از این موارد است. در زیر انواع پایه نگهدارنده سینی کابل ارائه شده است:

انواع اتصالات سینی کابل

انواع اتصالات سینی کابل

  • پایه نگهدارنده سینی کابل دیواری T شکل

در برخی از موارد، مجری تاسیسات برقی ساختمانی باید مسیر سیم کشی و کابل کشی را در کنار دیوار ایجاد کند، بنابراین برای نگهداشتن سینی کابل، باید از ساپورت های متصل به دیوار استفاده شود تا از یک طرف با پیچ و مهره به دیوار متصل شده و سینی کابل روی آن قرار گیرد.

  • پایه نگهدارنده سینی کابل U شکل با آویز راد

بیشتر مسیرهای کابل کشی و سیم کشی ساختمان ها، از دیوار فاصله دارد و برای نگهداشتن آنها از ساپورت های سقفی U شکل که با دو پیچ متری به سقف متصل می شوند، استفاده می شود. به این منظور، ابتدا پیچ ها در ابعاد مورد نظر بریده شده و از طریق انکر بولت به سقف متصل می شود. سپس از طریق واشر و مهره ساپورت ها نصب شده و سینی کابل ها روی آن قرار می گیرند. از آنجا که پایه نگهدارنده U شکل، نمی تواند وزن زیادی تحمل کند بیشتر برای کابل هایی با مقطع کوچک و سیم ها استفاده می شود.

  • پایه نگهدارنده سینی کابل U شکل با آویز پروفیل

وقتی کابل ها و سیم های روی سینی کابل، مقطع بزرگ داشته باشند، برای نگهداشتن سینی کابل، از این ساپورت های سقفی استفاده می شود که از طریق پروفیل های فولادی و پایه مخصوص به سقف متصل می¬شوند. پایه¬های فولادی به سطح مقطع مشخص، وزن بیشتری را نسبت به پیچ¬های متری تحمل می¬کنند. ابعاد و ضخامت آویزهای پروفیلی متناسب با وزن کابل¬ها و سیم¬ها و سازه سینی کابل تعیین می¬شود.

  • پایه نگهدارنده سینی کابل L شکل

این پایه نگهدارنده سینی کابل به دو صورت دیواری و سقفی در بازار عرضه می شود و غالبا از قطعات مجزا تشکیل شده است. قطعه اول، ورقی است که پروفیل عمودی را به سقف متصل می کند و قطعه دیگر همان قسمتی است که سینی کابل روی آن قرار می گیرد. با توجه به استفاده از پروفیل آهن ها در ساختار این ساپورت ها، این پایه های نگهدارنده می توانند وزن زیادی را تحمل کنند از طرفی قیمت پروفیل بسیار مناسب است.

  • پایه نگهدارنده سینی کابل چند طبقه ای

اگر حجم کابل ها و سیم های یک مسیر مشخص، زیاد باشد و امکان استفاده از سینی کابل هایی با عرض زیاد وجود نداشته باشد، باید سینی کابل ها را به صورت چند طبقه رو یکدیگر قرار داد. ساپورت نگهدارنده که این سینی کابل ها را بر عهده دارند، ارتفاع و قدرت تحمل مناسب را دارا است. در این شیوه، انواع پایه نگهدارنده سینی کابل بسته به وزن کابل ها و سازه ها قابل استفاده است.

  • پایه نگهدارنده سینی کابل زمینی

برای اتصال تاسیسات مختلف یک ساختمان یا سوله کارگاهی به یکدیگر، به جز مسیرهای سقفی و دیواری، از مسیرهای زمینی نیز استفاده می شود. برای نگهداشتن و ثابت کردن سینی کابل های زمینی، پایه نگهدارنده ویژه لازم است. این ساپورت ها، مانع از ورود مایعات مانند آب به درون سینی کابل می شوند و از همین رو، بیشتر در قسمت زیرین سینی کابل قرار دارند و بسته به نوع آن، فاصله میان سینی کابل و زمین ایجاد می کند.

نردبان کابل چیست ؟

برای نظم دادن به کابل‌ ها، در محل اجرا و نصب پروژه، از نردبان کابل استفاده می شود. ساختار فلزی پیش ساخته نردبان کابل، متشکل از دو ریل جانبی است که توسط واحدهای عرضی، پله ها یا رینگ‌ های مختلف به هم متصل شده‌ اند. نردبان کابل که در مقایسه با سایر روش‌ های سیم‌ کشی مزیت های زیادی در پشتیبانی از کابل‌ ها دارند، از قوی‌ ترین محصولات موجود برای پشتیبانی کابل‌ ها به شمار می روند و دارای قابلیت‌ های بالایی در مسافت‌ های بسیار عریض و طولانی هستند.

از نردبان کابل در پروژه‌ هایی با خصوصیات زیر استفاده می شود:

  1. پروژه هایی که نیازمند توزیع حجم زیاد کابل‌ و حفظ ایمنی هستند.
  2. پروژه هایی که در آن سرعت پیشرفت پروژه اهمیت زیادی دارد.
  3. پروژه هایی که به مقاومت در برابر سختی های شدید نیاز دارد.
  4. پروژه هایی که نیازمند مقاومت در محیط هایی با رطوبت بالا و نیز دارای گزینه های فولادی گالوانیزه، فایبرگلاس و آلومینیوم فشار قوی و گالوانیزه عمقی داغ است.

جنس نردبان کابل

جنس نردبان‌ های کابل معمولا از فولاد ملایم یا گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و فیبر تقویت شده پلاستیکی نازک است. کابل‌ ها اکثرا با استفاده از رول فولاد قالبی دقیق، آلومینیوم اکسترود شده یا رول‌ های جانبی طولی از فیبر ساخته می‌ شوند و دارای رینگ‌ های فولادی و آلومینیومی که برای کمک به اتصال کابل‌ ها، در نردبان ایجاد می‌ شوند، هستند. البته امروزه نردبان‌ های کابل فایبرگلاس با مقاومت زیاد در برابر خوردگی و شرایط سخت نیز ساخته شده اند که مزایای آنها از نردبان‌ های فولاد ضد زنگ و گالوانیزه بیشتر است.

مشخصات فنی نردبان کابل

مشخصات فنی نردبان کابل

نردبان کابل از بخش‌ های طویل، مستقیم و اتصالات مختلف طراحی شده است. طیف گسترده ابعاد نردبان کابل، اجازه خم شدن، چرخش، افزایش یا کاهش عرض و پهنای آن را می‌ دهد. این طیف وسیع سیستم‌ های نردبان کابل، برای انواع برنامه‌ های کاربردی مانند صنایع سبک صنعتی، صنایع مدرن، تاسیسات نفت و گاز، بارگذاری بارهای برتر، ارائه کامل اجزای مانور آسان با واحد‌های نگهدارنده قوی و نصب آسان طراحی شده اند. تولید نردبان‌ های کابل در سطوح آسان، متوسط و سنگین صورت می گیرد.

نردبان کابل معمولا در فضاهایی که کابل های قطور و سنگین وجود دارند، مورد استفاده است. از نردبان کابل مانند سینی کابل برای عبور سیم ها و کابل‌ ها از مسیر مشخص شامل عمودی و افقی استفاده می شود. از آنجا که محکم کردن کابل در مسیر‌های عمودی به نردبان کابل آسان تر است، بیشتر در مسیر‌های عمودی کاربرد دارد.

همچنین پله‌ های نردبان کابل برای بستن کابل با استفاده از بست چنگکی یا بست‌ های مخصوص به کار می روند. پله‌ های موجود در نردبان کابل معمولا با حفظ فاصله‌ های 25 سانتی متری نسبت به یکدیگر ساخته می شوند اما متناسب با نیاز مشتری این فاصله ها قابل تغییر است. نردبان کابل به جز شاخه‌ های مستقیم، متعلقات مختلفی مانند زانو، سه راهی، چهار راهی، زانوی عمودی (بند)، تبدیل، بست چنگکی، اتصالات رابط، قطعه کاهنده و… دارد.

اتصالات و رابط نردبان کابل

اتصالات نردبان کابل در طول 3 یا 6 متری قرار می‌ گیرند. مقدار پیچ های مورد نیاز برای نصب، به وسیله‌ ارتفاع ریل نردبان تعیین می‌ شود. همچنین برای پیوستن سایر انشعابات به طول نردبان کابل، طیف وسیعی از اتصالات قابل استفاده است. اتصالات در نردبان‌ های فولادی و آلومینیومی به طور معمول دارای ویژگی خود اتصال‌ شونده هستند. نصب و راه اندازی اتصالات مورد نیاز برای تغییر جهت، تغییر سطح کابل‌ کشی یا اتصال مستقیم، با استفاده از صفحات اسپلیت آسان است.

اتصالات و رابط نردبان کابل

تفاوت سینی کابل و نردبان کابل

یکی از موضوعات قابل توجه، در زمینه سیم کابل و نردبان کابل، تفاوت آنها برای استفاده در پروژه های ساختمانی، مزایا و معایب هر کدام و اهمیت مصرف هر یک از آنها می باشد. برخی از این تفاوت ها عبارتند از:

  • هر چند سطح سینی کابل، دارای حدود 70 درصد سوراخ است اما نردبان کابل نسبت به سینی کابل تهویه بهتری دارد.
  • مقاومت و پشتیبانی سینی کابل نسبت به نردبان کابل تا حدی بیشتر است.
  • نردبان کابل نسبت به سینی کابل قیمت پایین تری دارد زیرا از مواد اولیه کمتری استفاده می کند.
  • کابل ها در درون سینی کابل از نظر مکانیکی، ایمن تر از نردبان کابل هستند.
  • مونتاژ قطعات نردبان کابل نسبت به سینی کابل به راحتی انجام می گیرد.
  • سینی های کابل زیبایی بیشتری دارند و کاربرد آنها اغلب در مناطقی است که در معرض دید عموم نصب می شوند، اما نردبان های کابل عمدتا در مناطق صنعتی، زیرزمین و مکان هایی که عمومی یا در معرض دید نیستند، استفاده می شوند.
  • نردبان های کابل معمولا برای پشتیبانی از کابل کشی سنگین استفاده می شود اما سینی کابل معمولا برای پشتیبانی کابل با وزن سبک به کار می روند. از انواع نردبان کابل می توان به نردبان کابل گالوانیزه سرد، نردبان کابل گالوانیزه گرم، نردبان کابل رنگ شده، نردبان کابل استیل و نردبان کابل آلومینیوم اشاره کرد. نردبان های کابل به صورت بندیل فلزی و پالت چوبی بسته بندی می شوند. در مجموع سینی ها و نردبان های کابل از جنس آلومینیوم، فولاد، فایبرگلاس و فولاد ضد زنگ از محبوب ترین انواع محسوب می شوند و در دمای صفر تا صد درجه فارنهایت به خوبی قابل استفاده هستند.

سینی کابل و نردبان کابل فولاد ضد زنگ دارای موثرترین ماده برای مقابله با هوای سرد است و می توان آن را در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار داد. سینی کابل و نردبان کابل آلومینیوم، دارای استحکام بسیار بالا و قابل استفاده در محیط های مختلف است و از نظر مقاومت نسبتا شبیه نردبان کابل و سینی کابل فولاد ضد زنگ است. سینی کابل و نردبان کابل فایبرگلاس با کاهش دما، کمتر تغییر شکل می دهد و برای آب و هوای بسیار سرد قابل استفاده است. در مجموع اگرچه سینی کابل و نردبان کابل، کاربردها و استفاده های متعددی دارند با این حال، نردبان کابل که در پروژه های عمرانی، شهری یا معدنی استفاده می شود، در مقایسه با سینی کابل، ترجیح داده می شود و سینی کابل در شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد